Yhden päivän loma

Maanantaina vietettiin Tallinna-päivä. Se oli taas omiaan osoittamaan, että yksi yksittäinenkin vapaapäivä voi ihan hyvin irrottaa ajatukset hetkeksi arjen puurtamisesta. Sää oli suurimmaksi osaksi harmaa ja usvainen, mutta sekin oli ihan loistavaa siihen nähden, minkälaista säätä alun alkujaan reissulle luvattiin (loputonta sadetta).

Maissa oli aikaa taapertaa noin 8 tuntia. Kävelyreitti suunniteltiin etukäteen bongattujen askartelu- sekä helmikauppojen perusteella ja se näytti suunnilleen (tai siis melkoisen tarkalleen) tältä:

Kaiken kaikkiaan askelia tuli otettua noin 13 kilometrin edestä…!? Suunnon akkukaan ei kestänyt ihan urakan (n. 7 h) loppuun asti, joten matka näyttää kuvassa pysähtyneen jo vähän ennen satamaa.

Keskustassa oli yllättävän paljon uusia, isoja, moderneja rakennuksia. Joko olen unohtanut niiden olemassaolon tai sitten rakennuksia on noussut tuolle suunnalle hurjaa tahtia edellisen reissun jälkeen! Itse asiassa oli aika hauskannäköistä, kun uutuuttaan hohtavat sekä vanhat rakennukset olivat sulassa sovussa vierekkäin, limittäin, lomittain ja päällekkäin 😉

Tietysti reissussa myös syötiin mennen tullen sekä ostettiin perusherkut taxfreestä.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *