Vauva 9 kk

Vahvatahtoinen ikiliikkuja.

Innostuva hassuttelija.

Utelias tutkija.

Sellainen on meidän pikkutyyppi 9 kk.

Kuluneen kuukauden aikana pikkuherra on treenannut liikkumista lähes koko ajan. Vuorotellen kiivetään jonnekin, noustaan seisomaan, mennään konttausasentoon, käännytään ympäri ja tömpsähdetään istumaan. Rennommin otetaan korkeintaan liikkuvan äidin sylissä. Ja parasta on tietysti käyttää äitiä kiipeilytelineenä. Ihan itsekseen ei yleensä viihdytä ollenkaan vaan viihdyttäjän ja sylin on syytä olla lähellä.

Pikkutyyppi osaa heittää hienosti palloa. Isompi pomppupallo nostetaan molemmilla käsillä korkealle ilmaan ja heitetään komeassa kaaressa lattiaan. Pienempi pallo lähtee lentoon ihan yhdellä kädellä. Pallottelu kuuluukin melkein jokapäiväiseen leikkiohjelmaan.

Syöttötuolissa lienee tylsää, koska siinä aletaan usein kiipeillä. Onneksi ruoka kuitenkin yleensä maistuu hyvin. Peruspöperöt annetaan soseina lusikalla, mutta sen lisäksi omiin sormiin saa esimerkiksi maissinaksuja ja hedelmien paloja. Hampaita on alhaalla kaksi ja seuraava on juuri puhkeamassa ylös.

Syöttötuolista on myös mukava kurotella kohti valokatkaisijaa ja pieni sormi sammuttaakin usein valot keittiöstä (valojen päälle laitto onkin sitten suuremman työn takana). Muutenkin kaikki nappulat tuntuvat kiinnostavan. Esimerkiksi kuulakärkikynän päätä painettiin jossain vaiheessa hartaasti vuorotellen molemmilla etusormilla.

Toisinaan juttua riittää hirmuisesti. Monenmoisia äänteitäkin on jo kuultu, mutta eniten on tainnut toistua väsyneenä kovaan ääneen huudettu babavababava…

Kuluneen kuukauden erikoisempia juttuja olivat FTF-löytö geokätköilyssä ja vauvan ensimmäinen laivareissu Tukholmaan.

Omalla tavallaan hienointa on ollut oksentelun vähentyminen, koska se on mahdollistanut olemiset ja menemiset ihan eri tavalla kuin ennen. Toivottavasti tämä suuntaus pysyy, eikä kyse ole vain jostain paremmasta (ohi menevästä) vaiheesta.

Liikkumisessa käytetään usein vielä kantoreppua ja sylikantoa, mutta välillä pikkutyypin on saanut jo mukavaksi toviksi rattaisiinkin. Kerran rattaisiin jopa nukahdettiin.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *