Vauva 7 kk

Niin jäi taas taakse yksi vauva-ajan kuukausi. Toisaalta kauhistuttaa ajan nopea kuluminen ja toisaalta taas malttamattomana odotetaan, koska saataisiin taakse tarpeeksi kuukausia (tai vuosia), jotta pahimmat puklut, oksentelut ja muut vatsavaivat vihdoin helpottaisivat.

Kuluneen kuukauden aikana pikkutyyppi on tuntunut jotenkin kasvaneen persoonana, vaikka painoa ja pituutta ei ole huimasti kertynytkään. Päiviin mahtuu vielä paljon itkua ja tyytymättömyyttä, mutta välillä esiin pääsee kujeileva herra, jolta ei meinaa loppua jutut millään. Juttelu tapahtuu toisinaan suurella volyymilla ja koko prosessin tarkoituksena tuntuukin olevan tuottaa mahdollisimman paljon ääntä. Toisinaan kuitenkin äänellään pienesti ja söpösti, jolloin seasta voi erottaa erilaisia tavuja ja äänteitä. Hyvällä tahdolla onkin pikkutyypin suusta kuultu jo useampaan kertaan äi-ti.

Halutessaan pikkutyyppi osaa ryömiä jo vähän pidempiäkin matkoja. Esimerkiksi olohuoneesta keittiöön on päästy hyvinkin näppärästi. Välillä tyyppi tuntuu kuitenkin kaikessa kiireessä unohtavan uuden taitonsa ja tällöin saatetaan jäädä huutamaan mahalleen jalat ja kädet ilmassa. Toisinaan on myös niin kiire viuhtoa menemään, että etenemisen sijaan kellahdetaan kesken kaiken selälleen. Ihan viimeisin opittu taito tuntuu olevan äidin viereen ryömiminen, jos lattialta mielii syliin.

Vierastaminen oli vielä hetki sitten päällä ihan tosissaan ja itku tuli helposti jo suht tuttuja kasvoja nähtäessä. Nyt tilanne alkaa olla hieman helpompi, vaikka toki vieraampia hahmoja ensin vähän varautuneemmin vilkuillaan.

Vähän ennen seitsemän kuukauden täyttymistä saatiin pidettyä vihdoin nimpparinimiäiset ja puolivuotissynttärit. Myöhässä molemmat, mutta eipä tuo menoa haitannut. Ja kävipä meillä ensimmäinen vauvavieraskin. Siinä riitti ihmeteltävää pikkutyypille, joka tarkasteli tilannetta silmät suurina sylistä käsin.

Hampaita löytyy tällä hetkellä kaksi kappaletta, kun toinen hammas ilmestyi kuin varkain ensimmäisen viereen pian 6 kk -etapin jälkeen. Leluihin (ja kaikkiin muihinkin suuhun asti saatuihin esineisiin) purukalustoa testataan suurella innolla, joten pienten hampaiden jälkiä on nykyään bongattavissa siellä sun täällä.

Viime aikoina erilaisia kovia ääniä on alkanut kuulua entistä enemmän, koska pikkuherra tykkää kokeilla, minkälaisia ääniä erilaisilla tavaroilla saa aikaiseksi. Käytännössä tavaroita siis paukutetaan kovia pintoja vasten tai niitä heitellään mahdollisuuksien mukaan lattialle. Herra itse valmistautuu odotettuun kovaan ääneen laittamalla silmät kiinni jo hyvissä ajoin.

Erilaiset laatikot kiinnostavat tällä hetkellä helposti enemmän kuin varsinaiset lelut. Ja parasta on tietysti leluja täynnä oleva muovilaatikko, jonka voi kätevästi kumota tyhjäksi. Myös keittiön erilaiset muoviset esineet ovat kovassa huudossa. Eniten on otettu iloa irti värikkäistä muovilautasista ja mukeista, mutta kyllä kauha ja desin mittakin välillä harhautusvälineistä käyvät.

Vauvan ensimmäiseksi harrastukseksi valikoitui geokätköily ja muutamilla kätköillä onkin päästy jo käymään vatsavaivoista huolimatta. Tällä hetkellä reissut ovat kuitenkin lyhyitä täsmäiskuja eikä turhille mutkille ole yleensä aikaa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *