Vauva 6 kk

Pikkutyyppi. Juuri ennen kuin kuusi kuukautta tuli täyteen, meillä nähtiin ensimmäinen hammas. Siellä se nyt on, edessä alhaalla. Ihan kuin tyypin hymykin olisi saanut yhden veikeysasteen lisää, kun voi virnistellä hammas söpösti vilkkuen. Hampaanpesu on vielä hivenen haasteellista, koska hammasharjaa pidetään selvästi jonkin sortin syötävänä.

Ryömimistä harjoitellaan ahkerasti. Välillä kädet tekevät kamalasti töitä ja koko yläkroppa nostetaan korkealle (samalla saatetaan peruuttaa vahingossa taaksepäin). Toisinaan taas kohotetaan peppua ja potkitaan hurjasti jaloilla. Kunhan nämä toiminnot joku päivä sattuvat sopivaan rytmiin keskenään, niin vauhti on varmasti hirmuinen. Tällä hetkellä parhaiten tuntuu onnistuvan eri suuntiin kääntyminen (välillä pyöritään kuin kellonviisari).

Erilaisten materiaalien tunnusteleminen on edelleen ihan parasta. Pienet sormet harovat milloin mitäkin… raaps, raaps. Kaikki mahdollinen on myös kiva ottaa omaan käteen. Suosikkeja ovat esimerkiksi toisten hiukset, nenät ja silmälasit. Pesulaput ovat myös yksi suuri hitti. Lelussa saattaa olla vaikka kuinka monta suunniteltua erilaista tarttumapintaa, mutta pesu- tai tuotelappu vangitsee mielenkiinnon ehdottomasti parhaiten. Ai niin, rannekellot ovat myös kovassa huudossa.

Pöristely. Siinä yksi uusi taito tälle kuulle. Pöristelyssä yhdistyvät hauska ääni ja kuolapallot, joten mikäpä sen mukavampaa. Pöristely tehdään aina suu hymyssä tai muun veikeän ilmeen vallitessa. Ääntely tuntuu muutenkin lisääntyvän päivä päivältä. Nykyään saattaa kuulua esimerkiksi huvittunutta hehettelyä, innostuneita huudahduksia, tuohtunutta tuhinaa ja kovaa käskyhuutoa.

Ruokailu. Kuluneen kuukauden aikana on alettu maistella kiinteitä. Tällä hetkellä testattuna on kesäkurpitsa-, porkkana-, bataatti-, mango-, omena- ja luumusose sekä vesimeloni ja hirssipuuro. Alkuun on menty pitkälti siis soseilla ja syöminen on tapahtunut lusikalla (joka otetaan mielellään omaan käteen ja saadaan kyllä ihan hienosti suuhun asti).

Pukluoksennukset. Jatkuvat… valitettavasti. Kuukauden alkupuolella oli kalenteri täynnä aikoja erilaisiin kokeisiin, mutta eipä niistä mitään ratkaisevaa selvinnyt (saati ollut mitään apua).

Vaatteet. Samoilla mennään kuin viimeksikin. Käytössä päivin öin haalareita koossa 62/68 cm.

Hankinnat. Muutama pieni lelu tarttui kauppareissuilta mukaan. Isompana nettiostoksena oli kuvissakin vilahtava bObles-elefantti. Melko kauan vatvoin fantin ostopäätöstä (koska hinta), mutta jokin tuossa kiehtoi. Toivottavasti siitä on iloa useammaksi vuodeksi.

Ulkoilu. Kesä on helpottanut kantoreppukävelyitä, koska ulos voi lähteä ilman suuria valmistautumisia. Yleensä pikkutyyppi ottaa päikkärit kävelyn lomassa. Parhaimpien/pahimpien helteiden aikana koettiin melko hikisiä hetkiä, mutta mieluummin helle kuin sade ja kylmyys. Rattaita on kokeiltu pari hassua kertaa ja lisää harjoitusta tarvitaan ennen kuin kyydissä opitaan olemaan ilman ahdistusta.

Autoilu. Turvakaukalossa istutaan onneksi jo suht lungisti. Toki huutoakin mahtuu mukaan, mutta homma ei ole yhtä epätoivoista kuin joskus aikaisemmin. Kovin pitkälle reissulle ei olla kyllä vielä valmiita lähtemään.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *