Valon kaupunki

Perjantain työpäivän jälkeen alkoi alle vuorokauden mittainen lähes ex tempore -reissu Jyväskylään. Reissu oli luonnollinen jatkumo jo jonkin aikaa jatkuneelle elämänmenolle. Kotona ehtii käydä nukkumassa ja siinä se. Pyykit ja muut sekavat kasat saavat kiltisti odotella parempia aikoja (jolloin vuorokausiin ilmestyy vihdoinkin lisää tunteja).

080

079

Jyväskylään päästyä kävi hyvin pian selväksi, että kyseessä on joko todella vireä kaupunki tai viikonvaihteessa on tapahtumassa jotain tavallisuudesta poikkeavaa. Jälkimmäinen vaihtoehto osoittautui oikeaksi. Kyseessä oli käsittääkseni (pikagooglauksella tutkittuna) Valon kaupunki -hanke, joka näkyi erilaisina valoina ympäri kaupunkia.

Ja kun ihmisiä näkee pakkautuvan jollekin alueelle, niin tietysti pitää seurata massan mukana. Sehän on vain pieni paha, ettei tiedä, mitä on odottamassa. Nyt jälkikäteen voi todeta, että tuli nähtyä Maria Baric Companyn palkittu Ave Fenix – tulinukketeatteri- ja tulisirkusesitys. Oman lisänsä esitykseen taisi antaa päivän myrskyn rippeiden voimakkaat tuulet.

081

078

Onhan se hyvä, että joskus tulee oltua edes vahingossa vähän kulturelli.

082

Lauantai menikin sitten tutumpaan tapaan kätköjä etsiessä. Yhteensä yhdeksän kätköä osui hyppysiin. Pitäisi tosin varmaan huolestua, kun keskustan kaupat eivät houkutelleen sen kummemmin shoppailemaan koko päivänä. Ainoa ostos oli adapteri, jolla voi jatkossa ladata kännykkää autossa (ettei vaan pääse akku loppumaan kesken kätköilyreissujen).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *