Suklaapäivä

Täällä on vietetty jo joulua. Tai ainakin nautittu lahjoista 🙂

Kyseessä olikin oikein kunnon elämyslahja, joka sisälsi suklaan valmistukseen tutustumista, suklaan maistelua ja tietysti suklaan syöntiä. Juttu lähti käyntiin Fazerin tehtaalla Vantaalla, jossa siis päästiin eilen katsomaan, kuinka sitä suklaata oikein tehdään. Vieläkin ihan vilisee suklaalevyt ja konvehdit silmissä!

Erikoisempana hommana saatiin tutustua myös labramaistelijoille tuttuun makutestiin. Kymmenestä näytteestä piti erotella happamat, suolaiset, karvaat ja makeat maut sekä vesi.

Fazerin mielenkiintoisesta historiastakin kuultiin monta uutta juttua. Itse asiassa oli oikein mukava kuulla vaihteeksi kotimaisesta menestystarinasta jokapäiväisten taantumauutisten joukossa.

Ja Vantaalta jatkettiin Kluuvikadulle Fazerin kahvilaan. Täällä ei olekaan koskaan aiemmin hoksannut käydä, vaikka tuossahan tuo on kuulemma ollut herkkuineen vuodesta 1891. Kahvilassa päästiin suklaa-kahvi-tastingiin, joka niin ikään oli ensimmäinen kerta laatuaan meidän porukalle. Ja makujahan löytyi… monia… hyviä. Sanat eivät vain meinanneet riittää kyseisten elämysten kuvailuun.

Suklaantäyteisen päivän jälkeen oli hyvä vähän jaloitella raikkaassa ulkoilmassa. Matka vei satamaan ja maailmanpyörään. Laitteen kopit olivat onneksi ilmastoon nähden hyvin suunniteltuja, joten yläilmoissa ei tarvinnut hytistä kylmästä.

Korkeuksista näki kätevästi Helsingin valoloistoa 🙂

Kyseinen elämyslahja oli oikein sopiva tällaiselle tavarahamsterille ja suklaariippuvaiselle suklaan ystävälle. Lahjan alkuperä juontaa juurensa Nenäpäivän hyväntekeväisyyshuutokauppaan, joten aika spesiaalitapaus sinänsäkin.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *