Itse tehdyt joululahjat

Tänä vuonna viimeiset joululahjat pääsivät pakettiin noin pari viikkoa ennen aattoa, joten aika hyvin säästyttiin viime hetken lahjapaniikeilta. Koko homma olisi ollut paketissa vielä huomattavasti aikaisemmin, ellei yksi lahjaidea olisi vesittynyt ja vaatinut uutta mietintää (terkkuja vaan heille, jotka melkein saivat joululahjaksi otsalamput kätkösamoilua varten ;).

Tavarasta ei ole nykypäivän kaupoissa pulaa, mutta silti lahjojen keksiminen alkaa olla vuosi vuodelta vaikeampaa. Mietintää ei auta yhtään netin tarjoamat lahjakoneet, blogien lahjavinkit tai lehtien lahjatyrkytyskollaasit, koska suurimmalla osalla lahjojen saajista tuppaa nyt vain olemaan jo kaikkea (tai ainakin kaikki tarvittava). Lisäksi pitäisi (kai) koko ajan huomioida aikaisempaa enemmän lahjojen ekologisuutta ja säästää lahjottavat niin sanotuilta turhilta tavaroilta. Helpointa olisi tietysti sopia kokonaan lahjattomasta joulusta, mutta eihän sekään kovin hauskaa olisi.

Lahjapulmaa yritettiin ratkaista tänä vuonna tekemällä edes osa lahjoista itse. Lopputulos ei ole ehkä aina yhtä hohdokas kuin suoraan kaupan hyllyltä kaapattu kapistus, mutta onpahan omin pikku kätösin väkerrettyä ja ajatuksella tehtyä.

Mitäpä paketteihin siis päätyi?

SYTYKESIPSEJÄ

Sytykesipsit alkavat olla monissa piireissä jo vanha juttu, mutta itse näitä ei ole vielä aikaisemmin ehtinyt lahjaksi asti tehdä. Siispä takallisille ja muita tulipesiä omaaville lähti purkilliset steariinissa uitettuja vanulappuja.

Äitiysvapaan alkupuolella tehtailin sipsejä yhdessä rupeamassa muistaakseni reilut kolmisen sataa, että saatiin lahjapurkit täyteen.

Sipsien kuoseja varten olisi tehnyt mieli ostaa muutamia uusia lautasliinapaketteja, mutta sitkeästi mentiin näillä jo ennestään nurkista löytyneillä versioilla. Kävi myös mielessä, että omaan käyttöön seuraavat sipsit voisi tehdä kokonaan ilman kuvitusta, vaikka lopputulos ei silloin niin hauska olekaan.

Lasipurkit eivät olisi olleet pakollinen hankinta lahjojen pakkaamista varten, mutta jostain syystä ajatus jäi kiertämään kehää kerran herättyään. Varmuuden vuoksi lahjojen mukaan laitettiin myös lyhyet käyttöohjeet.

KORVAKORUT

Helmeilyä on takana jo sen verran monta vuotta, että itse tehdyt korut eivät liene suuri yllätys.

Helmivarastoja tyhjennellessä löytyi vielä muutamat hopeakoukut sekä hartaasti hillottuja kivihelmiä ja Swarovskin kristalleja, joista kuitenkin kelpasi tehdä muutamat korvakorut lahjaksi.

ESILIINA & KALENTERI

Lahjaksi lähti myös muutama osittain tuunattu tuote eli esiliina ja ensi vuoden kalenteri. Kalenterinhan voisi nykyään teettää helposti kokonaan omista kuvista, mutta juuri tätä tiettyä (hyväksi havaittua) mallia ei ole tullut vastaan teetettävänä versiona. Tästä syystä valmiina ostettu kalenteri saikin vain muutamia lisäkuvia ja kommentteja pintaansa perinteisellä leikkaa ja liimaa -taktiikalla. Esiliina puolestaan sai painatuksen itse suunnitellusta kuvasta/tekstistä. Painatuksen olisi voinut tehdä kokonaan itsekin, mutta tällä kertaa tuli kokeiltua nettikauppaa, joka hoiti painatuksen suunnitelman mukaan.

————-

Siinäpä ne enemmän tai vähemmän itse tehdyt lahjat sitten olivatkin tälle joululle. Alla on vielä pari räpsyä valmiina ostetuista lahjoista, jotka pyrittiin edes pakkaamaan vähän luovuutta käyttäen. Pakettikortit tehtiin tuttuun tapaan itse sen kummempia konstailematta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *