Hoitovapaasyksyn mukakiireet

Vaikka hoitovapaalla ainoa pakollinen päiväohjelma on taaperon kanssa arjesta nauttiminen, niin kyllä tässä on viime aikoina melkein kiireiseltä tuntunut. Toki lähes kaikki ylimääräinen ohjelma on itse keksittyä ja siten vapaaehtoista, mutta silti.

Kun hetki sitten kerroin geokätköilyn olevan itselleni melko epäsosiaalinen harrastus, niin pian sen jälkeen huomasin kuitenkin olevani mukana uudessa seurassa tekemässä Adventure Lab -trailia Evolle. Saatiin kasaan varsin mukava 30 kohteen kierros, jonka ohella voi bongata myös muutamia uusia perinteisiä kätköjä. Hetken aikaa projekti oli työläs, mutta tulipahan opittua taas jotain uutta. Ja olihan tuo nyt ihan mielenkiintoista.

Jos viimeksi ylistin Adventure Labin ominaisuuksia, niin nyt on bongattuna myös yksi iso miinus. Sen sijaan, että uusi kätköilysovellus estäisi huijaamista, epärehellinen lokkaaminen on edennyt Labien myötä ihan uudelle tasolle.

Periaatteessa en ollut varannut syksylle ollenkaan aikaa kätköilyhömpötyksiin, kun muutakin ohjelmaa on keksittynä enemmän kuin tarpeeksi. Jotenkin sitä vain on ajautunut yhdestä Lab-projektista toiseen. Viimeisimmäksi pistettiin pystyyn pieni kierros Iittalan Lasimäellä.

Ja onhan sitä ehditty välillä ihan vain kätköilläkin lähialueiden Labeilla. Hyvällä säällä on toisinaan mukava lähteä vähän omaa pihaa kauemmaksi ulkoilemaan.

Taas kerran on saanut huomata, kuinka hienoja paikkoja läheltäkin voi löytyä, kunhan poikkeaa tavallisilta kulkureiteiltään. Ilman kätköilyä olisi moni paikka jäänyt näkemättä. Toki moni ryteikkö ja hirvikärpässumakin olisi vastaavasti jäänyt kokematta.

Muita viime aikojen (muka) kiireitä ovat aiheuttaneet uudet opiskeluhaaveet ja vuoden viimeiset tuunausprojektit. Yksi lähestyvän talven huonoja puolia on se, että kohta ei pääse enää ulos sahailemaan ja maalaamaan inspiraation iskiessä.

Häitäkin saisi alkaa suunnitella, mutta olen yllättänyt itseni olemalla melko laimealla tuulella ajatellen kaikkia mahdollisia tuunaus-, koristelu- ja askarteluprojekteja, joita aiheeseen voisi liittää.

Yllä olevan siirtolapuutarhan käytävää kävellessä keksin, että meidän ensi vuonna rakennettavan vajan kylkeen olisi ihana tehdä minikuisti(?). Sellainen pieni koppi, jossa olisi paljon ikkuna-alaa kolmella seinällä. Noin kolme neliötä rakennelmaa uskaltaisi vielä kasvattaa. Sinänsä vaja ja kuisti eivät liity yhteen millään järkevällä tavalla, mutta joka tapauksessa on ollut tarkoitus suunnitella vajasta jollakin tapaa hauskan näköinen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *