Ennen ja jälkeen: Varasto

Kuvaavampi otsikko olisi voinut olla välitilan välivaihe

Tällä kertaa välitila ei kuitenkaan tarkoita epämääräistä ajanjaksoa (jossa odotellaan selvyyttä opiskelujen, töiden tai asumiskuvioiden suhteen) vaan kyseessä on kylmä varastotila, joka sijoittuu varsinaisten asuintilojen ja autotallin väliin. Käytännössä varasto on siis kapea kaistale, joka ulottuu talon läpi ja jonka lämpötila vaihtelee ulkolämpötilan mukaan. Aikaisemmin tilan etuosassa on ollut pukuhuone (koska tilasta pääsee talon puolelle kylppäriin), keskivaiheilla varastoa ja takaosan syvennyksessä puuliiteri. Näitä käyttötarkoituksia ei ollut tarkoitus lähteä jyrkästi muuttamaan vaan lähinnä toiveissa oli saada tila käyttöön tavarakasojen alta (alla oleva kuva ei muuten näytä yhtä pahalta kuin tilanne oli)…

Ensimmäinen suunnitelma sisälsi a) tilan tyhjäämisen, b) levyseinien uudelleen maalaamisen ja c) hyllytilan lisäämisen. Mutta kun vauhtiin päästiin, suunnitelmiin lisättiin kohdat d) pukuhuoneen vanhojen seinäkaappien poistaminen sekä e) styroksikaton irrottaminen.

Luonnollinen jatko kattoprojektille oli tietysti suunnitelma f) eli kattopaneelien laittaminen pukuhuoneen alueelle, jotta tila näyttäisi hivenen siistimmältä sekä valoisammalta ja tiukimmin liimalla kiinni olevat styroksipalat saataisiin peitettyä.

Alla kuva tilasta, kun seinät on saatu maalattua ja kaikki pinnat putsattua.

Vertailun vuoksi kuvassa alla vielä aikaisempi välivaihe ja projektin nykyinen tila (joka sekin lienee yksi välivaiheista, koska suunnitelmia on jäljellä).

Ja mahtuihan jonnekin kohtaa aherrusta myös suunnitelma g) eli muovimattopalojen kiskominen irti lattiasta. Paljastunut betonilattia peitettiin uudella matolla, jonka pitäisi olla tarpeeksi karaistu kestämään jopa ulkotiloissa. 

Yksi syy näiden siivous- ja järjestelyprojektien hitauteen näkyy alla olevasta kuvasta. Aina pitää päästä vähän tuunaamaan ja sitä kautta vaikeuttamaan hommaa. Tässä esimerkissä eteisen viimeisimmän sisustuksen jälkeen tarpeettomiksi jääneet Ikean Valje-palikat kasattiin jonkinlaiseksi jalalliseksi senkiksi ns. pukuhuoneeseen. 

Juu, ei tämä projekti vielä valmis ole. Niin hyllyt, huonekalut kuin säilytykseen tulevat tavaratkin (joista suurin osa piilottelee tällä hetkellä pölykerroksen alla autotallissa) hakevat edelleen omaa paikkaansa. 

Eikä välillä voi välttyä ajatukselta, että kuinka järkevää on sisustella innokkaasti tilaa, jossa on talvella pakkasta…

Kommentoi